vrančić u njemačkoj

Debitovao kod Kloppa, za BiH nije igrao 7 godina, a sada je potpisao za Frankfurt

Mario Vrančić je novi igrač druge ekipe Eintrachta iz Frankfurta koja se natječe u četvrtoj njemačkoj ligi, objavio je klub na društvenim mrežama.

35-godišnji veznjak je u karijeri upisao šest nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine (posljednji još 2017. godine protiv Albanije), a posljednji angažman imao je u FK Sarajevo, gdje je nakon prvobitne posudbe na ljeto 2023. godine ostao za stalno, prešavši besplatno iz Rijeke.

Vrančić je u dresu Sarajeva upisao 24 nastupa, postigavši jedan pogodak uz četiri asistencije, a nakon što je od januara bio slobodan igrač, prihvatio je poziv druge ekipe Eintrachta za koji nastupaju uglavnom igrači mlađi od 21 godine. U klubu će imati poseban zadatak - da im svojim iskustvom pomogne u razvoju.

"On je igrač kojeg naši mladi talenti mogu slijediti kao primjer i sigurni smo da će im biti velika podrška i na terenu i izvan njega,", rekao je trener Nino Berndroth. "Odrastao sam u ovoj regiji i Frankfurt je moj dom već nekoliko godina, što je, naravno, imalo ulogu kod donošenja odluke", izjavio je Vrančić.

Rođen je u Slavonskom Brodu, a karijeru je započeo u Njemačkoj. U Bundesligi je debitovao za Mainz dok je taj klub vodio Jurgen Klopp, no uspio se nametnuti tek u drugoj ekipi Borussije Dortmund, iz koje je 2012. prešao u Paderborn. Ondje je dvije sezone proveo u drugoj ligi i jednu u Bundesligi, a zatim je dvije prvoligaške sezone odigrao i u Darmstadtu.

Potom je otišao u Englesku, gdje je u Norwichu odradio tri sezone u Championshipu i jednu u Premier ligi. Posebno se ističe sezona 2018./2019., kada je Norwich osvojio Championship, a Vrančić postigao 10 pogodaka. Posljednje sezone u Engleskoj bio je u Stokeu i ostvario učinak od tri gola i sedam asistencija u 30 nastupa.