Sport

Dejan Lovren na velika vrata vraća se u stari klub. Već je prošao ljekarski pregled

ljekarski pregled dejan lovren u dresu hrvatske plješće

Francuski L'Equipe danas je objavio da će Dejan Lovren uskoro postati igrač Lyona. Hrvatski štoper vraća se u klub u kojem je igrao od 2010. do 2013. te upisao 102 nastupa. Posao bi trebao biti služben kroz sljedećih nekoliko dana, ali Lovren je već odradio ljekarski pregled tako da je preostala samo službena objava.

Laurent Blanc je od preuzimanja klupe Lyona isticao kako želi iskusnog desnog štopera kojeg bi upario s 20-godišnjim Castellom Lukebom. Tako je 33-godišnji Lovren izabran kao idealno kratkoročno rješenje za štopersku poziciju, ali i za čovjeka koji će mentorirati Lukebu do trenutka njegove prodaje.

Lovren je sa Zenitom imao još pola godine ugovora. Ruski klub je ranije dao do znanja da je spreman prodati hrvatskog reprezentativca u ovom prijelaznom roku. Lyon je to iskoristio te doveo Lovrena za tek simboličnu odštetu.

Lyonov sportski direktor Bruno Cheyrou je za ovu poziciju u momčadi razmatrao tri igrača. Radilo se o Alexanderu Dijkuu (28) iz Strasbourga i Caglaru Soyuncuu iz Leicester Cityja. Obojica su, baš kao i Lovren, imala ugovor na još pola godine. Ipak je presudila činjenica da je Lovren već igrao u Lyonu te zbog toga dobro poznaje okolinu.

Doduše, francuski mediji daju naslutiti kako Lyon nije odustao od spomenutog dvojca, već je samo odgodio lov na njih za ljeto, naravno, ako ljeto dočekaju bez da produlje ugovore u klubovima. Jedan od njih tada bi trebao doći u Lyon kao dodatno pojačanje u obrani.