Politika

Denis Zvizdić reagovao na prijetnje RAK-a Hadžifejzoviću: Institucije BiH su javno, a ne privatno i stranačko vlasništvo

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, Draško Milinović, najavio je postupak protiv Hadžifejzovića i Face TV. Milinović je ovo najavio nakon skandala koji je nastao tokom posljednje emisije, a koji je vezan za “ubistvo” Milorada Dodika. Na ovu najavu Milinovića reagovao je i potpredsjednik Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić.

Denis Zvizdić: Institucije su javno, a ne privatno i stranačko vlasništvo

Institucije BiH su javno, a ne privatno i stranačko vlasništvo. Posljednja prijetnja upućena iz RAK-a prema nezavisnom mediju i novinaru predstavlja najgoru vrstu pritiska, poručio je Zvizdić.

“Arogantna i neargumentovana izjava i najava direktora RAK-a, da će Senadu Hadžifejzoviću izreći sankciju zbog navodnog pozivanja na ubistvo Milorada Dodika. Koje su čuli samo Milinović i njegovi naredbodavci, je najgrublji nasrtaj na slobodu govora i medija.

Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika

Svima je jasno da Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika, i da je ovo pokušaj da se discipliniraju svi koji ne misle kao vrh SNSD-a.

Istovremeno je potrebno podsjetiti da je Evropska komisija preporučila davanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini. Uz osam uvjeta od kojih je jedan garantovanje slobode izražavanja i medija i zaštita novinara.

Zato ovakav atak na slobodu profesionalnog medijskog izražavanja i novinarsku profesiju ne smije i neće proći”, zaključio je Denis Zvizdić.

Podsjetimo, mnogo bure u BiH se podiglo nakon emisije na Face TV u kojoj je kod Senada Hadžifejzovića gostovao analitičar Dušan Janjić.

Naime, dok su govorili o Miloradu Dodiku, Hadžifejzović je rekao sljedeće: “Kada govoriš da je Dodik lutajući dron, bajraktar i da je opasan kao takav, da može da izazove sukobe, ne misliš da bi Vučić trebao da reaguje? Šta ja znam, da ga smiri, smijeni? Ali da reaguje i da reaguje neko sa Zapada. Evopa nikakva, njemačku ulogu si objasnio, ali Amerika? Da li bi trebalo da ga se šta, kako? Smijeni, smiri, umiri?”. U SNSD-u su posljednju rečenicu pak protumačili kao “ubije”, te je ova izjava izazvala mnogobrojne burne reakcije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare