Životni stil

Desert sa keksom i lješnicima gotov za 10 minuta

Desert sa keksom bijela podloga

Desert sa keksom svima je omiljen. Ovaj desert sa keksom i lješnicima se ne peče i brzo se priprema.

Sastojci

200 g mljevenog keksa

100 g mljevenog lješnika ili badema ili oraha

80 g margarina

prstohvat soli

200 g namaza od čokolade

400 g krem sira

50 g šećera u prahu

200 ml slatke pavlake

čokolada za ukrašavanje

Priprema

Pomiješajte keks i mljevene lješnike, dodajte rastopljeni puter. Napravite kompaktnu masu, kojom ćete napraviti podlogu sa ivicama za kolač.

Izmiješajte sir, čokoladni namaz i dobro izmiksajte.

Ovu smjesu prelijte preko podloge od keksa.

U zdjeli dobro izmiksajte pavlaku i šećer u prahu, i prelijte preko sloja od čokolade. Ukrasite rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama i uživajte.