NE MOŽETE POGRIJEŠITI

Recept za sočni kolač od kokosa koji se topi u ustima

Kolači od kokosa desert je s kojim ne možete pogriješiti. Ako ste u potrazi za dobrim receptom za kremu od kokosa i biskvit od kokosa na pravom ste mjestu. Biskvit i krema od kokosa sjedinjeni u torti savršen su desert za sve ljubitelje kokosa.

Sastojci za biskvit:

  • Pola kilograma oštrog brašna
  • kašičica soli
  • prašak za pecivo
  • Pola kašičice sode bikarbone
  • 5 dkg putera
  • 1 šolja šećera
  • 5 bjelanaca
  • Pola šolje kiselog vrhnja
  • 2 kašičice ekstrakta vanilije
  • kašičica ekstrakta kokosa
  • šolja kokosovog mlijeka
  • šolja naribanog kokosa

Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U zasebnu posudu stavite puter šećer i miksajte. Nakon toga dodajte bjelanca i kada se sve sjedini dodajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i ekstrakt kokosa. Kada se sve dobro sjedini dodajte suhe sastojke i kokosovo mlijeko.

Dodajte nasjeckani kokos i ručno promiješajte. Biskvit za tortu pecite u zagrijanoj rerni oko 20 minuta. Pečeni biskvit ostavite da se dobro ohladi.

Krema od kokosa sastojci:

  • šolja putera
  • 25 dkg krem sira
  • 5 šolja šećera
  • 3/4 kašičice ekstrakta vanilije
  • 3/4 kašičice ekstrakta kokosa
  • prstohvat soli
  • 2 šolje naribanog kokosa
  • 2 kašike kokosovog mlijeka

Za kremu od kokosa stavite u posudu puter i krem sir. Miksajte dok se ne sjedine, dodajte šećer, kokosovo mlijeko, ekstrakt vanilije, kokosa te so. Miksajte na najvećoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Ako je krema pregusta dodajte još malo kokosovog mlijeka.

Kada je i krema od kokosa gotova možete krenuti s izradom torte. Biskvit razrežite na pola. Prvu polovinu biskvita premažite kremom. Stavite drugi dio biskvita na kremu i premažite cijelu tortu kremom.

Torta od kokosa je gotova, ukrasite je prema želji i ohladite prije posluživanja.