Region

Detalji tragedije kod Sjenice: Bili su u lošim odnosima, ali ovakvu tragediju niko nije očekivao

“Bekim je bolje, čuli smo se sa njim. Operisan je i njegovo stanje je dobro, oporavlja se. Dženaza nastradalih će se obaviti sutra na našem seoskom groblju u 12 sati. I dalje smo svi u šoku zbog svega što se desilo… Ovo je velika tragedija kakvu ne pamtimo.”

Ovim riječima, dan nakon stravičnog masakra u selu Rasno u opštini Sjenica, kada je Enedin T. (44) došao u kuću svoje bivše supruge Bisere Š. (44), ubio nju i njene roditelje oca Fehima (64) i majku Šefku (60), dok je Biserinog brata Bekima Š. (35) teško ranio, priča rođak ove porodice, piše Blic.

U krvavom piru Endina T. lakše su povrijeđeni i rođaci Zineta A., koja je pogođena u nogu i njen sin Nevzat A. Kako nam je rođak ove porodice rekao, Zineta je izašla iz bolnice i nalazi se na kućnom liječenju.

„Ovo je velika tragedija koja je potresla našu porodicu ali i cijelo selo. Svi smo još u šoku… Važno je da je makar Bekim dobro, čuli smo se sa njim. Još je u bolnici, na oporavku, ali ide nabolje“, kaže ovaj mladić.

Komšinica ove porodice kazala je kratko za da su se ovog jutra u selo Rasno sjatili članovi familije, komšije i poznanici ove porodice, kako bi im pružili podršku u ovim teškim trenucima.

„Šta se zbilo i što je još važnije zbog čega, evo još ne znamo. Jesu bili u lošim odnosima, tako se makar priča po selu, ali niko nije vjerovao da će do ovoga doći. Ponovo je u selu bila policija, tu je i veliki broj ljudi…“, kaže mještanka sela Rasna.

Ubica je nakon jezivog masakra nakon zločina pobjegao, a okrvavljenu porodicu zatekao je jedan rođak, nakon što ga je Bekim pozvao i rekao mu da hitno dođe da ga odveze u bolnicu.

„Pozvao me je na telefon i rekao mi je da dođem po njega da ga vozim u bolnicu. Bilo je strašno, ali razmišljao sam o tome kako da ga spasim“, ispričao je S. Š. ranije za Blic.

On je pojasnio da su kobnog dana u kući slavili rođenje djeteta, pošto se Bekimova supruga porodila pet dana ranije.

„Inače, Bekim je radio jedno vrijeme u Njemačkoj, izgradio je kuću u kojoj je živio sa porodicom. Mnogo je dobar čovjek i on, ali i njegova supruga. Ne znam šta se bilo njegovom zetu da tako nešto uradi“, ispričao je jedan od poznanika ove porodice.

Da stvar bude još tragičnija, ovaj jezivi zločin odigrao je praktično naočigled djece Bisere Š. i Enedina T. koja su se igrala u drugoj sobi.

Ubica je na sankama, kojim se i dovezao ispred kuće vjerovatno kako bi lakše pobjegao nakon zločina budući da je cijeli Pešter okovan snijegom danima, otišao u obližnju šumu gdje se pritajio. Policija je u tom trenutku intenzivno tragala za njim i kako se obruč stezao, Endin je vjerovatno znao da će ga uskoro uhvatiti. Tada je izvadio pištolj i počinio samoubistvo.

Bisera i Enedin bili su u braku i živjeli u Njemačkoj. Međutim kada su se rastali ona se vratila u svoj rodni kraj i nastavila život sa svojim roditeljima, koji su također ubijeni jučer.

„Oni su bili jedna prekrasna porodica, poznajem ih odavno… Strašno je to što se desilo, ne znam zbog čega im je naudio. Ni Bisera, njen brat i njihovi roditelji nikada ranije nisu imali bilo kakve incidente. Bili su jako vrijedni i pošteni ljudi. Ko zna šta se desilo tom čovjeku, on je sigurno bio pod utjecajem droge ili alkohola kad je tako nešto strašno mogao da uradi“, naveo je jedan poznanik porodice.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare