Politika

Deveta smrt u Posušju izbjegnuta je pukom srećom: Mladić u šoku

Mladić dvadesetih godina samo pukom slučajnošću uspio je izbjeći tragediju koja je u novogodišnje jutro Hercegovinu zavila u crno. Uz Mirelu, Miju, Žanu, Mariju, Ivana, Stipu, Stjepana i Stipu u vikendici na Tribistovu Novu godinu čekao je još jedan njihov prijatelj iz Rakitna. Nakon što su jedni drugima čestitali i poželjeli sve najbolje u danima koji dolaze, i ne sluteći da je to posljednji stisak ruke, ovaj mladić je malo iza ponoći napustio vikendicu na Tribistovu jer ga je ujutro čekao posao u jednom od ugostiteljskih objekata u nekoliko kilometara udaljenom Blidinju.

Naime, ovaj mladić je zajedno s jednim od preminulih mladića tokom sezone radio na Blidinju. Zbog prve smjene on je odlučio vikendicu napustiti brzo iza ponoći, dok je njegov prijatelj ostao s društvom te je na posao planirao iz Tribistova. Na koncu, to mu je i bliže. Nažalost, sudbina je odredila drugačije. Za tragediju koja se dogodila u kući u kojoj je i sam slavio mladić je saznao na radnom mjestu, piše Večernji list.

Jedinog preživjelog s novogodišnjeg slavlja na Tribistovu najbliži su u petak u prijepodnevnim satima u stanju šoka s Blidinja dovezli kući u Rakitno, mjesto gdje su se i jučer izmjenjivali tišina i jecaji, molitva i tuga, gdje se kiša stapala sa suznim licima… Nema kuće koju ova tragedija nije dotakla. Čak šest mladića i djevojaka koji novogodišnje jutro nisu dočekali živjelo je u ovom malom hercegovačkom mjestu nadomak Posušja.

“Svi su bili ista generacija, družili su se od malih nogu, malo je ovo mjesto sa samo 1.500 stanovnika. Svi su svakome nešto. Obitelji stradalih međusobno su rodbinski isprepletene, a ako nisu rođaci, onda su susjedi. Nema ga u selu koga je ova tragedija ostavila ravnodušnim”, kazao je za medije jedan od sumještana stradalih mladića i djevojaka.

Baš kako su cijeli život zajedno živjeli, tako su i preminuli. Svi za jednim stolom.

“Jutros je jedan od roditelja rekao je da ih je bilo sedam za stolom, dok je jedan pao jer je sjedio na kraju klupe”, kazao je fra Marinko Leko, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Rakitnom koji je jučer posjetio roditelje stradale djece.

Smrt osmero mladih iz Posušja potresla je cijelu Hercegovinu, BiH, regiju… U petak i subotu na društvenim mrežama i putem medija od njih su se opraštali brojni prijatelji, rodbina, dužnosnici, ali i nepoznati ljudi koje je ovaj događaj potresao. Već u petak navečer više stotina stanovnika Posušja okupilo se u središtu ovoga zapadnohercegovačkoga gradića kako bi odalo počast za osmero mladića i djevojaka koji su preminuli u tragediji koja se dogodila u novogodišnjoj noći. Na Trgu hrvatskih branitelja brojni Posušaci palili su svijeće, zajednički se molili i polagali cvijeće.

Veliki broj njih je plakao izgovarajući imena četiriju djevojaka i četvorice mladića koji su se ugušili u vikendici nedaleko od grada, u mjestu Tribistovu. Paljenje svijeća nastavilo se i u subotu te je tako u večernjim satima pokraj Spomenika majci u Ljubuškom organizirano mirno i dostojanstveno paljenje svijeća i molitva za osmero posuških anđela koji od petka bdiju nad svojom Hercegovinom.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare