Politika

Direktor Hitne pomoći Vladu KS uporedio s četnicima jer ga smjenjuju. Konaković mu poslao poruku, ovaj mu odgovorio sa ‘Mrš’

Nakon što je već kontroverzni direktor Hitne pomoći Sarajevo Adem Zalihić objavio kako ga Vlada KS smjenjuje na bajram, trakavica se nastavlja.

Pri tome je Zalihić Vladu KS i one koji je čine, uporedio sa četnicima.

“U maniru onih koji su u proljeće 1992. za Kurban bajram činili najgnusnije zločine nad Bošnjacima, Konakovićevi, Fortini i Vranićevi emisari okupili su se maloprije na nelegalnoj sjednici UO Hitne pomoći KS da bi izglasali moju smjenu. Znajući da sam vjernik, i da je moj blagdan sutra, tempirali su, po ličnom priznanju predsjednice UO Vesne Hadžiosmanović, da smjena bude pred bajram”, napisao je Zalihić na Facebooku.

Inače, Zalihić je poznat po kuknjavi jer je navodno ugrožen na direktorskoj poziciji dok se kamaraju pisma i prijave uposlenika iz kojih je jasno da nešto nije uredu u Hitnoj pomoći.

No, nakon ovog posta u kojem je najavio svoju smjenu, Zalihić je objavio poruku koju je dobio od zastupnika u Skupštini KS i predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića.

Na ogromnu poruku, Zalihić je Konakoviću napisao samo: Mrš.

Pogledajte:

Poruke koje je objavio Zalihić

Zalihić je inače kadar SDA i Skupština KS mu nije usvojila izvještaj o radu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare