Sport

Djevojka udarala rukometaša nogom u glavu dok je ležao bez svijesti? Ministar pokrenuo istragu

Hrvatski rukometaš Denis Tot ipak je preminuo od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca.

To su, nakon jučerašnje verzije da je umro od srčanog udara, prvo danas objavili makedonski mediji. Onda su navode da je mladi hrvatski rukometaš pretučen potvrdili policija i makedonsko Tužilaštvo.

“Kazneno-pravni događaj dogodio se jučer u ranim jutarnjim satima, ispred noćnog kluba u Skoplju, kada su osumnjičeni nakon kraće verbalne svađe napali sada preminulog hrvatskog državljanina te ga više puta udarili šakama i nogama. Pokojnik je pao od udaraca i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest. Trojica osumnjičenih su ga nastavili udarati po glavi, a potom su, ne pomažući mu, napustili mjesto događaja.

Osoba zaposlena u noćnom klubu pozvala je Hitnu pomoć, nakon čega je mladić prebačen u hitni centar Bolnice ‘Majka Tereza’. Prema informacijama koje su dobili liječnici koji su primili sada preminulog, osoba je imala zastoj srca, masivno oticanje mozga, odsječen jezik i visoku tjelesnu temperaturu”, navodi Tužiteljstvo.

Mediji opisali što se događa na snimci

Tamošnji mediji pišu da se na snimci vide dvije osobe, moguće muškarac i djevojka, koji su navodno bili u disko-klubu. Oni, kako tvrde tamošnji mediji, ulaze u taksi. Iza njih dolazi Tot te oni kroz prozor taksija nešto komuniciraju. Oni su potom izašli iz automobila te udarili mladića koji nije pružao otpor.

Nakon što je pao na pod i izgubio svijest, što se poklapa s navodima Tužiteljstva, oni ga i dalje udaraju. Konkretno, makedonski mediji spominju da ga je udarala djevojka nogom u glavu. Potom odlaze s mjesta događaja.

Ministar pokrenuo istragu

Makedonski portal Večer piše kako je tamošnji ministar zdravstva Bekim Sali pokrenuo inspekciju kako bi se istražile okolnosti događaja. Podsjetimo, jučer je prva verzija bila da je mladić pretučen, da bi potom iz zdravstvenog sistema to bilo demantirano. Nakon što je umro, rečeno je da je riječ o srčanom zastoju. Danas se otkrilo da je zaista bio pretučen.

Naravno, takve različite interpretacije dio javnosti su navele na teorije kako se okolnosti smrti mladog Hrvata iz nekog razloga skrivaju. Bekim Sali je porodici preminulog rukometaša izrazio saučešće, prenosi Index.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare