Sport

Đoković u suzama prekinuo presicu

Nakon što je zaplakao tokom finala US Opena protiv Danila Medvedeva (4:6, 4:6, 4:6) i na ceremoniji poslije meča, Novak Đoković emotivno se slomio i na konferenciji za medije iz Srbije.

Đoković je protiv Medvedeva imao priliku osvojiti rekordni 21. Grand Slam, ali i postati prvi teniser nakon 1969. godine koji je u jednoj godini osvojio sva četiri Grand Slama.

“Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram biti ponosan zbog svega napravljenog. Uspješna godina, tri Grand Slam titule i jedno finale. Ne želim patetično zvučati i žaliti se, jer imam toliko toga na čemu trebam biti zahvalan. Nezahvalno je i nekorektno pričati o… Naravno da me boli, čovjek sam i imam emocije, ali podsjećam sebe koliko nevjerojatno puno imam sreće u životu. Bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam im vječno zahvalan, i zbog toga sam i ovdje. Ima još stranica za ispisati”, rekao je najbolji tenisač svijeta pa zaplakao pričajući o porodici.

PROČITAJTE  Ovo što Edin Džeko radi s 36 godina na leđima nije normalno

“Život je sad potpuno drugačiji, suprug sam i otac, imam neke druge prioritete. Htio bih više vremena provoditi s djecom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli jako. Izvinjavam se. Uhhh”, kroz suze je govorio Đoković i napustio presicu.Povezani postovi: