Politika

Dodik: Borim se protiv BiH koja je izvan Ustava BiH, protiv one koju u glavi ima Bakir Izetbegović

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je danas poručio kako on neće pokleknuti pred autoritetima koji pokušavaju da ugroze slobodu srpskog naroda već će nastaviti da se bori za Republiku Srpsku.

Dodik je kazao kako sloboda nikada nije jeftina, da uvijek traži žrtve, ali da se on opredijelio da se bori za slobodu, koja znači postojanje Republike Srpske u punom kapacitetu kako je predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

On je naglasio da je namatanje odluka, otimanje nadležnosti putem odluka visokog predstavnika prošlost i da se to više neće desiti.

-Neće Republika Srpska ući u odlučivanje na zajedničkom nivou dok se ne povuče, poništi, šta god hoće da urade, spali odluka Valentina Inzka koju je nametnuo. Kada to urade oni koji su to uradili, mi ćemo otići tamo i početi odlučivati, rekao je Dodik.

PROČITAJTE  Raport saznaje: Koldžo i Ajnadžić glavni favoriti SDA za direktore Zraka i TRZ Hadžići?

Dodik je za krizu u BiH optužio strance, tj. visoki predstavnici i trojica sudija Ustavnog suda BiH.

– Oni su to učinili provodeći izvornu politiku SDA koja se lažno predstavlja kao građanska. Ona je u suštini bošnjačka, muslimanska politička partija čiji je osnovni program Islamska deklaracija Alije Izetbegovića, naglasio je Dodik.

Nema potrebu, kaže, za političke duele ili politilčka razračunavnja sa Bakirom Izetbegovićem, već imam potrebu da se razračuna sa njihovim programom jer je očigledno da on sve svoje opcije crpi iz Islamske deklaracije, koju i drži na svom stolu.

– To je ono protiv čega se ja borim. Borim se protiv BiH koja je izvan Ustava BiH, protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović, koju je imao i Alija Izetbegović, borim se protiv BiH u kojoj su muslimani dominantan narod koji želi da majorizira Srbe, prema primjeru kako to čini sa Hrvatima, pojasnio je Dodik.

PROČITAJTE  Dodik ne zna kolika mu je plata: Zatekli ste me


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare