Vijesti

Dodik: Historijska podvala Srbima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH “akt revizionizma i podvala srpskom narodu, te izrazio očekivanje da će je Narodna skupština Republike Srpske odbaciti”.

Govoreći o inicijativi SNSD-a i partija vladajuće koalicije za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o ovoj rezoluciji, Dodik je naveo da vjeruje da će Narodna skupština, a evidentno je imajući u vidu inicijatore održavanja posebne sjednice, razmatrati to pitanje i donijeti svoj stav o tome.

“Naš prijedlog će biti da se to odbaci kao akt revizionizma, da je to podvala, da nema nikakvu istorijsku verifikaciju i da naravno ukoliko nema po bilo kojoj ocjeni u vezi sa Drugim svjetskim ratom termina da je nad Srbima izvršen genocid i da su najviše stradali. U ovoj rezoluciji koji su usvojili Šarović i Borenović kaže se da su stradali antifašisti, Bošnjaci, Hrvati pa tek onda Srbi”, naveo je Dodik.

On je dodao da je “to nepodnošljivo”.

“Onaj ko razumije i zna na koji način se pišu dokumenta smatra da smo mi trećerazredna priča u svemu tome, ali smo prvorazredni stradalnici”, istakao je Dodik.

On je rekao da “prvorazredni izdajnici kakvi su Šarović i Borenović mogu da podvale takvu jednu vrstu neistine”.

On je dodao da nema nikakav žal za tim i da smatra da je to bio legitimni cilj tadašnje partizanske vojske “i da je to dio ukupnih ratnih dešavanja koja su se tamo dogodila i u Bleiburgu nije bilo nevinih”.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare