Politika

Dodik komentirao najavu koalicije Trojke i opozicije iz RS. Kaže da je to pamet stranaca

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik komentirao je najavu opozicije RS i stranaka Trojke iz FBiH (SDP, NiP i NS) o svojevrsnoj koaliciji.

On je napao opoziciju RS (SDS, PDP i DNS) da su, kada se pojavi problem između Sarajeva i Banja Luka, uvijek na strani Sarajeva.

Tu ideju da se sa vlasti skine njegov SNSD, SDA i HDZ nazvao je pameću stranaca.

On je istakao da SNSD nema ništa sa SDA, ali da sa HDZ-om BiH ima partnerske odnose, dodajući da se stranka koju vodi nikada nije ujedinila s jednima ili drugima.

“To što opozicija iz Republike Srpske pokušava napraviti sa opozicijom u FBiH već se manifestuje. Dakle, to me uopšte ne iznenađuje i tu treba reći da je to smislio neko od mentora sa strane i stranaca koji su rekli da bi to bilo dobro. Pa, eto neka izvole”, rekao je Dodik, javlja Srna.

On je ponovio da SNSD nije nikakvu predizbornu i postizbornu koaliciju pravio sa SDA i HDZ.

“Mi smo kao pobjednici u Republici Srpskoj uzeli ono što nam pripada u pogledu predstavljanja Republike Srpske i nikada nismo imali istinsku želju, ni namjeru da to radimo sa SDA. Oni su naprosto tamo u FBiH pobjednici. Mi nismo ti koji će birati između toga ko je tamo bolji ili lošiji. Onaj koga tamo izabere narod bit će u strukturama vlasti i to bi trebalo biti normalno. Prošli mandat to nije bilo, pa smo vidjeli zastoj, rekao je Dodik i naglasio da je na tom planu dobro što je Republika Srpska ponovo afirmisala svoje principe i stavove.

On je podsjetio da su priče o ujedinjavanju opozicija u FBiH i Republici Srpskoj počele još kada je SDS-ov Mladen Bosić držao predavanje na nekom fakultetu u Sarajevu i rekao da mu je drago što pripada probošnjačkoj opoziciji.

“Odatle treba vidjeti korijene svega toga, ali to nije njihova (opoziciona) već pamet stranaca – američke ili britanske ambasade. Nema ko drugi”, zaključio je Dodik.Povezani postovi: