Vijesti

Dodik: NSRS će traži izvještaj o radu Inzka. Zamolit ćemo i Srbiju i Hrvatsku da isto urade

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, kazao je danas nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke da će NSRS zatražiti izvještaj o radu visokog predstanvnika u BiH Valentina Inzka.

“SNSD predlaže da Narodnog skupštini RS da pokrene incijativu i zatraži od visokog predstavnika izvještaj o radu u pisanom obliku i to ćemo tražiti od Srbije da i oni, kao i od Hrvatske zatraže taj izvještaj o radu visokog predstavnika. Prema tom izvještaju ćemo se odgovorno odnositi. Vidjet ćemo i da naši predstavnici koji rade u okviru federalnih organa to urade, da i FBiH zatraži izvještaj. Pa i mi koji radimo državnim institucijama ćemo to pokušati, ne zna, koliko ćemo u tome uspjeti”, rekao je Dodik.

On je istakao da RS odbacuje bilo kakvu vrsti intervencionizma

“Na nivou BiH imamo situaciju da se pokušavaju usložniti odnosi i oni imaju tendenciju da budu gori. Neki misle da će kroz kreiranje problema prizvati novi međunarodni intervencionizam, mislim da muslimanski faktor. Nema od toga ništa”, rekao je Dodik.

On nije govorio povodom čega SNSD traži izvještaj o radu visokog predstavnika Valentina Inzka.

Zanimljivo je da je jučer skinuta ploča s imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama, što je upravo tražio Inzko, prijeteći Dodiku sankcijama.Povezani postovi: