'Sanja Rusiju'

Dodik objavio ‘snimak Konakovića’ i pokazao šta ga izluđuje: Do kraja je razotkriven kao ruska babuška u BiH

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik objavio je na svom X nalogu "ekskluzivni snimak" navodnog govora lidera NiP-a i šefa bh. diplomatije Elmedina Konakovića iz Luksemburga.

Podsjetimo, Dodik je sinoć objavio kako ima ‘ekskluzivni’ snimak Konakovića iz Luksemburga te da će ga danas objaviti, što je jutros i učinio.

Naime, Dodiku je očito zasmetalo što je na jučerašnjem sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana Konaković objasnio kolegama ko koči Bosnu i Hercegovinu na evropskom putu, odnosno što je kao glavnog kočničara imenovao upravo Dodika i njegove satelite.

Konaković je, između ostalog, izjavio da “Ruski uticaj nikad nije bio veći, da imamo slike Dodika i Putina koji kritikuju Zapad” te da Dodik radi po nalogu iz Moskve, a iz koje se Dodik nedavno vratio.

Da je istina zaboljela lidera bosanskih Srba govori upravo ovaj "nastup Konakovića u Luksemburgu" koji je Dodik objavio.

Naime, Dodik je na X-u objavio isječak iz filma na kojem govori legendarni srbijanski glumac Bata Živoinović.

"Ja Rusiju sanjam svake noći", govori Bata dobro poznatu rečenicu iz kultnog filma „Tri karte za Holivud“ dok se nalazi u pritvoru što je Dodik povezao sa govorom Konakovića u Luksemburgu u kojem je govorio o povezanosti Dodika sa Vladimirom Putinom i destruktivnosti Rusije koja upravo preko Dodika destabilizira BiH ali i cijeli Balkan.

Ovim je Dodik pokazao šta ga ustvari najviše nervira, a to je da je razotkriven kao 'ruska babuška' u BiH.