Politika

Dodik otkrio šta su mu Amerikanci rekli o Bošnjacima. Tvrdi da SDA okuplja ratne veterane

“Mi znamo da SDA okuplja svoje ratne veterane, pokušava ih mobilizovati i naravno pokušava ih organizovati u nekoj zabludnoj priči o tome da eventualno nešto će trebati. Neće ovdje biti nikakvog rata”, rekao je za RTRS, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Okupljanje u Bužimu očigledno da više nije spontano ili neka puka reakcija na nešto. To je nešto što je organizovano, to je neka podmukla aktivnost koja je očigledno na prostoru čitave Federacije”, naglasio je Dodik.

On je podvukao da od reakcije međunarodne zajednice nema ništa.

“Međunarodna zajednica je na fonu muslimanskog ekstremizma ovdje. Htjela ili ne, ono što čini administracija SAD-a ili briselska administracija, oni naravno imaju svoja objašnjenja za to, ali stvarajući priču o centralnoj Bosni, stvaraju unitarnu državu u kojoj bi trebalo da bude država za jedan narod i za jednu većinu”, istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH ističe da su mu to rekli kada je jednom bio u State Departmentu sa tadašnjim zamjenikom državnog sekretara.

“Znači jedna od tri, četiri najvažnije funkcije u Americi, poručio mi je da se ja moram naviknuti da BiH ima većinski narod koji se zove Bošnjaci, muslimani, i da oni imaju pravo na tu zemlju, a da će on nama garantovati upravo ovo – manjine.

I zato smo mi ovdje u borbi svih ovih 20 godina. I zato je važno da budemo okupljeni, da Republika Srpska pokaže svoju volju svakih izbora. Ovo je učinila propaganda, prije svega zapadna, kako su izbori neko davanje. Ne, izbori su uvijek očuvanje naše Republike. Da nije bilo volje naroda, ova Republika davno ne bi postojala”, zaključio je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare