Politika

Dodik počeo kukati: Stranci rade da nas opet prevare, kao što su radili prije 10 godina

Član Predsjedništva Milorad Dodik rekao je da će danas imati telefonski razgovor sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjski politiku i sigurnost Josepom Borrellom u vezi sa posljednjim saopštenjem PIC-a o odluci NSRS o VSTV-u.

“Oni će uraditi isto kao prije 10 godina kao što je uradila Chaterine Ashton, a to je da nas opet prevare. I to na istom pitanju, a to je pravosuđe”, istakao je Dodik za RTRS.

Dodik je naglasio da je Ashton tada došla u RS i tražila da se prolongira referndum, jer je znala rezultate unaprijed.

“I šta sad, ja da ponovo vjerujem Borrellu i to u smislu da nas prevari u narednih 10 godina”, kaže Dodik.

Istakao je da RS nastavlja sa planiranim aktivnostima.

“Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao. NSRS će provesti demokratsku raspravu o VSTV-u. Mi ćemo to usvojiti u NSRS i taj zakon ćemo realizovati”, istakao je Dodik.

Dodik je istakao da kompletna priča PIC-a i poslanika u Evropskom parlamentu koji su rekli da usvajanje nacrta zakona o VSTV-u RS nije u skladu sa Ustavom, podvala.

“To je medijska propaganda koja je napravila nered u BiH. Sada ti stranci brane svoje smeće, koje su kreirali prije deset do 15 godina, antiustavno, bez ikakvih normi. Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo. Nećemo se umoriti podsjećati na to”, naveo je Dodik.

Ističe da su trebali ranije sa sjednu i razgovaraju o problemima RS.

“Ipak o tome nema razgovora. Ovjde se radi o nastavku političke sile, kao što je cijela priča oko Christiana Schmidta. On je došao ovdje, a niko ga nije imenovao”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare