Politika

Dodik pokazao srednji prst novinarima pa nastavio vrijeđati: Ovo je moja poruka bitangama među novinarima

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je pokazao srednji prst novinarima dok je dolazio pred Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zbog sporne kupovine vile na Dedinju.

Dodikovo, u najmanju ruku neprimjereno ponašanje snimile su brojne kamere koje su se našle ispred zgrade Tužilaštva BiH, među njima Federalne TV i kolege sa BN-a. Ovaj nedopustiv čin pokušao je objasniti na press konferenciji:

“Godinama neki iz medija zajedno sa politikom vode hajku na mene, svaki dan iznose laži o meni. Mogao bij objaviti sabrana nedjela tih vaših kolega. Ako se očekuje da im se aplaudira, neću. Ne mogu da aplaudiram neprofesionalcima koji laži objavljuju. Kao javna ličnost imam obavezu da trpim kritike, ali nemam obavezu da trpim laži. Moja reakcija se isključivo odnosi na ljude koje sam prepoznao i žao mi je profesionalaca, kojih ima mnogo i sa njima imam korektne odnose. ali ima i bitangi koje su vezane za propagandu. Dakle, ja za svoje ponašanje snosim političke posljedice pa tako i za ovo danas. Ali neke od vaših kolega ne snose nikakvu odgovonost. I moja reakcija je bila kada sam prepoznao novinare i kamermane BN TV. I to je moja poruka i Avazu, ovo auto je vozilo Fahru Radončića, ja sam došao sa svojim”, kazao je Dodik.

Na novinarsko pitanje da li novinari zaslužuju ovakvo ponašanje, Dodik je rekao:

“Nije se odnosilo to na vas, na novinarsku zajednicu. Volio bih da ste bili tako solidarni kada su uvedene sankcije vašim kolegama s ATV. To je BN i Avaz, ovo sve što su danas objavili o sprezi, ja ću o toj sprezi uvijek govoriti”

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare