Politika

Dodik: Potpuna je glupost o “nekom tehničkom kisiku”. Da li je moguće da javnost vjeruje u budalaštine?

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je javnost postala igračka nekih neodgovornih političara i da više nije u pitanju da li treba demantovati već da li je moguće da se u to vjeruje.

Dodik je ponovio da je potpuna glupost pričao o "nekom tehničkom kiseoniku" i da su i oni koji su to tvrdili sami rekli da to nije tako.

"Ide se u širenje panike da se destabilizuju ukupne prilike i uruši povjerenje u zdravstveni sistem. Rade oni isti koji ne žele da podrže zdravstvene radnike mada imaju skupštinske odluke o tome", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, radi se o tome da se uništi povjerenje u društvo, u Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da se uporno nešto pokušava nametnuti, iako su i stručnjaci rekli, a i sam se konsultovao, da je kiseonik koji se upotrebljava u UKC isti kao i onaj koji se koristi u Minhenu, širom Evrope.

On je dodao da i firma koja je uvozila kiseonik za medicinske potrebe ima sertifikat, dozvolu, ostalo je spekulacija onih koji izmišljaju procedure, a sjede na nekim pozicijama, pa postane degutantno i čovjek se pita u čemu je smisao.

"Ovdje se ne radi o tome da li treba demantovati već da li je moguće da javnost vjeruje u takve budalaštine", rekao je Dodik i ponovio kako je i sam primao taj kiseonik i da je i živ i zdrav.

Dodik je naveo kako je besmisleno baviti se politikom u okolnostima u kojima javnosti može da "vjeruje takvim šalabajzerima", te dodao da je javnost postala igračka nekih neodgovornih političara, njihovo zamorče, ali da se mora naći metod kako se tome suprostaviti.

On je poručio da će nastaviti to da rade, a jedan od načina je da okuplja ljude i saopštava im šta je prava istina.

"Dajte da u ovom gradu pomjerimo nešto na bolje, grad ima ozbiljan resurs", rekao je Dodik.

On je dodao kako se ovdje skupštinskoj većini pokušava držati predavanje šta ona da radi.

"Sjedi dogovori se s ljudima, napravite budžet, niko nije protiv toga. Nemoj izmišljati", rekao je Dodik.