Politika

“Dodik u jednom danu promijenio i vjeru i politiku”

Jučerašnjom odlukom da predloži da se Dan Republike slavi 15. februara i dozvolom da se crkva u Кonjević polju sruši bagerom, lider SNSD-a je postao prvi političar koji je u jednom danu uspio promijeniti i vjeru i politiku - istakao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.  

Reagujući na saopštenje SNSD-a da se SDS odrekla svoje ideologije, Stanić je rekao da o ideologiji govori partija Milorada Dodika, najpoznatijeg konvertita u srpskoj politici, koji je svojevremeno bio saučesnik OHR-a u sječi kadrova SDS-a koji su branili simbole Republike Srpske koje Dodik danas tako olako prodaje.

- Podsjećam SNSD na izjave njihovog lidera - "kome je do krsne slave neka ide u SDS" kad je sa Harisom Silajdžićem pravio neku novu BiH bez Republike Srpske - naveo je Stanić, prenosi TV BN.

On je podsjetio da upravo čovjeku bez ideologije, kakav je Dodik, može da stane pod kapu činjenica da je predao himnu, grb, zastavu, jasenovačku građu, Brčko, a sada da bi se dodvorio novom visokom predstavniku, spreman je da preda i 9. januar, naš najsvetiji praznik.

- Jedina ideologija kojom se vodi SNSD je novac koji uzimaju od sve siromašnijih građana Republike Srpske. SDS-u je kao i 1992. godine pred  neprijateljskim vojnicima, 2005. godine pred Pedi Ešdaunom i danas pred izdajom najvećeg srpskog konvertita Milorada Dodika, jedan datum u središtu ideologije, a to je 9. januar - zaključio je Stanić.