Magazin

Drama na porodičnom odmoru: Beba na Baliju dobila tešku infekciju. Bori se za život

tešku infekciju beba sa roditeljima leži tetovaže

I lijepa, egzotična putoivanja nose određene opasnosti, naročito za malu djecu. Tako je Australka Honey Ahimsa sa sedam mjeseci starom kćerkom Lucky otišla na Bali, gdje je dijete dobilo tešku bakterijsku infekciju i završilo u bolnici boreći se za život.

Lucky je prebačena u bolnicu u srijedu rano ujutro jer joj je nedostajalo zraka. Stavljena je na respirator jer joj je bakterijska infekcija ozbiljno napala pluća. Mama je rekla da je prvi simptom bio kašalj.

"Sljedeći dan nije htjela uzeti moje mlijeko, oči su joj počele kolutati. Skinula sam joj odjeću i pogledala pluća i vidjela kako se bori.

Skupo liječenje

‘Na putu do hitne pomoći počelo joj je biti jako hladno i zatvorila je oči. Mislila sam da sam je izgubila u tom trenutku", rekla je uznemirena majka za Sunrise, prenosi Daily Mail.

Ljekari su njoj i zaručniku Panu da djevojčica u najboljem slučaju ima 50 posto šanse da preživi. Bolnica u kojoj se trenutno nalazi nema odgovarajuću medicinsku opremu niti stručnjake za liječenje male Lucky. Boravak u bolnici porodicu košta 8.000 dolara dnevno, let s Balija u Singapur avionom hitne pomoći koštao bi nevjerovatnih 90.000 dolara, dok bi ih bjesomučna jurnjava do Pertha koštati 65.000 dolara.

Djevojčica se bori za život

Lucky mora biti stabilna prije nego što bude mogla odletjeti u Australiju. Ostat će u bolnici sve dok više ne bude u kritičnom stanju.

Skupljaju novac

Prijatelji skupljaju sredstva kako bi Lucky odletjela u Australiju kako bi dobila najbolju njegu i očajnički traže ljekara specijalistu jer bolnica u kojoj se Lucky trenutno bori za život nema pedijatara pulmologa.

GoFundMeu koji je do petka ujutro prikupio više od 125.000 dolara. Ahimsa je zahvalila svima koji su pridonijeli.

‘Nema ništa gore od toga da vam liječnik kaže da vaše dijete neće preživjeti‘, napisala je s razlogom uznemirena majka, piše Daily Mail.

Prikupljena svota novca čini se dovoljna da se mala Lucky preveze u Australiju, a akcija prijatelja mogle bi rezultirati time da na Bali hitno dođe pedijatar pulmolog. Malo što može ujediniti ljude kao ovakve situacije, cijeli svijet maloj Lucky želi ozdravljenje maloj Lucky.