bilo je sablasno

Drama u avionu Lufthanse. Razulareni putnik urlao: “Sve ću vas pobiti”!

Dramatične scene zabilježene su u Lufthansionom avionu na putu iz njemačkog Munchena u Bangkok (Tajland).

U ekonomskoj klasi, izbila je svađa između Nijemca i njegove žene Tajlanđanke koja je toliko eskalirala da je kapetan morao neplanirano prizemljiti letjelicu na aerodrom u indijskom u New Delhiju.

Kako prenosi BILD, avion s 509 sjedišta poletio je iz Munchena kasno u utorak navečer. Planirano vrijeme leta do glavnog grada Tajlanda bilo je 10 sati i 45 minuta.

Burno u ekonomskoj klasi

Let je bio miran prvih nekoliko sati. No, ojeddnom je sve postalo bučno u ekonomskoj klasi. Muškarac (53) glasno se svađao sa suprugom Tajlanđankom. O čemu? Nije jasno.

Međutim, mora da je bilo toliko loše da se žena požalila jednom od pilota na suprugovo ponašanje. Rekla je da se osjeća "ugroženo" i tražila je intervenciju.

To je očito natjeralo čovjeka da poludi: prema indijskom portalu "The Telegraph", putnik je bacao hranu, pokušao upaljačem zapaliti pokrivač i, prema riječima očevidaca, razbio je svoj mobitel.

Skinuo se u kabini, napao putnike koji su ga pokušavali smiriti i prijetio riječima:

“Sve ću vas pobiti!”

Također se oglušio na sve upute avionskog osoblja.

To je bilo previše za posadu i nesigurno za nastavak leta. Piloti su obavijestili indijsku kontrolu zračnog prometa o "situaciji s neposlušnim putnikom".

Zatražili da im se dopusti slijetanje na aerodrom Indira Gandhi International (IGI) u New Delhiju.

To su i učinili, jer im je slijetanje odmah odobreno.

Putnik na ovom letu opisao je atmosferu za BILD:

Niko nije mogao izaći

“Bilo je sablasno. Svi monitori su bili ugašeni kako izgrednik ne bi primijetio da ne slijećemo u Bangkok nego u New Delhi. Nije bilo najava u avionu, ali putnici su usmeno obaviješteni o slijetanju u Indiju.

Međutim, niko nije mogao izaći. Svi putnici su morali ostati sjediti, a preko razglasa je javljeno da je zabranjeno snimanje filmova i fotografiranje.

U tom trenutku ušlo je šest vojnika i ispratilo čovjeka iz aviona.”

Vojnici su bili pripadnici Centralnih sigurnosnih snaga (CISF) na aerodromu New Delhi.

“U avionu je vladala mrtva tišina. Bila je to zastrašujuća situacija. Na kraju svi, putnici i posada, sretni smo što je sve sretno završilo”, dodao je ovaj putnik.

Služba za sigurnost zračnog saobraćaja u New Delhiju potvrdila je incident indijskoj novinskoj agenciji ANI.

"Razlog svađe između muškarca i žene još nije poznat, ali let je morao biti preusmjeren zbog incidenta", naveli su iz policije.

Prema indijskim izvorima, Lufthansa je u kontaktu s njemačkom ambasadom u New Delhiju.

Sada treba odlučiti hoće li muškarac biti predat indijskoj policiji ili će se izvinjenje neobuzdanog putnika biti uvaženo i on će nekim od sljedećih letova biti vraćen u Njemačku.

Nakon nepredviđenog međuslijetanja, avion je nastavio let prema Bangkoku s kašnjenjem od oko dva sata. U avionu je bila i Tajlanđanka, odnosno supruga "njemačkog pobunjenika".