Region

Dron koji je pao u Zagrebu nosio bombu, o eksplozivu se još vještači

Zagrebačko Županijsko državn advokatura saopćilo je u srijedu da je balističkim vještačenjem metalnih fragmenata vojnog drona, koji je pao na Zagreb, utvrđeno da se radilo o avio-bombi s pripadajućim upaljačem, dok se o tragovima eksploziva još se ne može donijeti konačni zaključak, javlja Anadolu Agency (AA).

S obzirom na objavljene informacije u sredstvima javnog saopćavanja o rezultatima provedenog vještačenja, i zaprimljene upite novinara, Županijsko državna advokatura u Zagrebu izvijestilo je kako je „radi analize tragova izuzetih na mjestu događaja, dosad, izdalo naloge za provođenje više vrsta vještačenja (kemijsko-fizikalnih, mehanoskopskog, balističkog, toksikološkog) te je zatraženo stručno mišljenje zrakoplovno-tehničke struke”.

Županijsko državna advokatura u Zagrebu do sada je dobilo rezultate balističkog vještačenja i samo dio rezultata hemijsko-fizikalnog vještačenja. Balističkim vještačenjem metalnih fragmenata utvrđeno je da se radilo o avio bombi sa pripadajućim upaljačem, saopćilo je Zagrebačko Županijsko državna advokatura.

“Rezultati dosadašnjeg toka kriminalističkog istraživanja i rezultati dijela provedenih vještačenja, ne daju osnovu za donošenje konačnog zaključka”, navodi se.

Zagrebačko državna advokatura u koordinaciji s nadležnim tijelima uključenima u kriminalističko istraživanje (predstavnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Ravnateljstva policije – Uprave kriminalističke policije, Vojne policije i obavještajnih agencija) nastavlja s radom na predmetu u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica okolnosti pada bespilotne letjelice TU-141 Striž na zagrebački kvart Jarun prije gotovo dvije sedmice.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
OTKIRVENO – Evo kojim su oružjem Ukrajinci napali zračne baze “u srcu” Rusije - Ultratrijumfvijesti.info
3 mjeseci

[…] su Ukrajinci napad izvršili dronom sovjetskog porijekla. Sličnim onom koji je u martu ove godine pao pokraj Studentskog doma Stjepan Radić u […]

trackback
OTKRIVAMO – Evo kojim su oružjem Ukrajinci napali zračne baze “u srcu” Rusije - Ultratrijumfvijesti.info
3 mjeseci

[…] su Ukrajinci napad izvršili dronom sovjetskog porijekla. Sličnim onom koji je u martu ove godine pao pokraj Studentskog doma Stjepan Radić u […]