Svijet

Dva dječaka, Harun i Eyuphan, spašena ispod ruševine zgrade 181 sat nakon zemljotresa

Dva spašena dječaka sapasioci su predali ambulantnom timu koji im je pružio prvu pomoć, a potom i odvezao u bolnicu.​​​​​​​

Spasilačke ekipe spasile su ispod ruševine zgrade dva dječaka, braću Haruna i Eyuphana Serifoglua i to nevjerovatnih 181 sati nakon razornih zemljotresa koji su pogodili južne regije Turske.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak su pogodila južne dijelove Turkiye s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

Uspješnu akciju spašavanja osmi dan nakon zemljotresa izvedena je u centru Antakye u Hatayu, gdje su spasioci prvo locirali unesrećene osmogodišnjeg Haruna i 15-godišnjeg Eyphana, a potom ih i izvukli ispod ruševine zgrade "Burcak".

Dva spašena dječaka sapasioci su predali ambulantnom timu koji im je pružio prvu pomoć, a potom i odvezao u bolnicu.​​​​​​​

Amidža spašenih dječaka Ramazan Serifoglu rekao je novinaru Anadolije da je njihova majka poginula i upravo danas sahranjena. Otac im je još uvijek pod ruševinom.

Dva dječaka spašena i predata hitnoj pomoći

“Sve smo zaboravili kada smo čuli vijest da su živi i kad smo ih vidjeli. Ovo je za nas velika radost, praznik, slavimo život“, kazao je Serifoglu.