BHFF

Dvadeseto izdanje Bh. film festivala u New Yorku od 24. do 27. aprila

Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF) u New Yorku objavljuje da će 20. jubilarno izdanje biti održano u periodu od 24. do 27. aprila u SVA Theatreu u New Yorku.

Nakon što je na razmatranje pristigao veliki broj filmova, u finalni takmičarski program festivala odabrano je ukupno četrnaest filmova. Dvadeseti godišnji festival uključit će niz interaktivnih sesija i razgovora s gostima, saopćili su organizatori.

Ovogodišnja filmska selekcija predstavlja raznoliku lepezu tema i pristupa kinematografiji, od filmskih umjetnika koji rade u Bosni i Hercegovini, regiji i bosanskohercegovačkoj dijaspori širom svijeta. Organozatori BHFF-a su ponosni što će na festivalu biti prikazani filmove sa renomiranim imenima, ali i oni mladih filmskih autora u usponu.

"Kao što nam je već postala tradicija, i ove godine nastavljamo poticati rad redateljica", naveli su.

Teme koje obrađuju ovogodišnji odabrani filmovi široke su i sveobuhvatne, a bave se nizom važnih društvenih pitanja kroz različite filmske pristupe.

U sklopu takmičarskog programa BHFF-a bit će prikazana tri dugometražna filma, pet kratkih filmova i šest dokumentarnih filmova.