Efendićeva Stranka za BiH podržala Tigra na izborima u Bihaću
Politika

Efendićeva Stranka za BiH podržala SDA-ovog Tigra za gradonačelnika Bihaća!?

Stranka za BiH podržati će SDA-ovog Hamdiju Abdića Tigra na lokalnim izborima u Bihaću.

Objavila je to SDA Bihać.

“Gradska organizacija Stranke za BiH Bihać na upravo održanoj konferenciji za medije objavila je da će podržati našeg kandidata Hamdiju Abdića za gradonačelnika Bihaća na prijevremenim izborima koji će se održati 5.februara. Više informacija u toku dana”, objavila je SDA.

Objava SDA: Stranka za BiH podržala Tigra

Inače, na izbore u Bihaću će izaći, pored Tigra, još četiri kandidata.

SDP je kandidarao Adnana Habibiju. Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) za potencijalnog Fazlićevog nasljednika kandidirao je Elvedina Sedića. Tu su i dva nezavisna kandidata: Amarildo Mulić te Damir Đug.

Zanimljivo je da NES, koji je koalicioni partner SBiH-a, podržava nezavisnog kandidata Mulića. Inače, ove dvije stranke imaju potpisa koalicioni sporazum o saradnji. I tu saradnju demonstriraju na državnom i federalnom nivou.

Oni su ranije zajedno istupili iz Osmorke na državnom nivou. Zvanični razlog je SNSD, međutim, nezvanični jeste taj što nisu dobili pozicije koje su htjeli. Pored toga, upitno je da li će ostati u Osmorci na federalnom nivou. Zbog glasanja za državne delegate, gdje su izgirali dogovor sa SDP-om, sutra bi trebao biti održan sastanak lidera stranaka. SDP je danas održao vanredni kolegij po tom pitanju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare