Region

Eksperiment u Zagrebu: Održana lažna svadba bez maski i distance. Svi će se testirati za sedam dana

Sa oko 130 zvanica koje se bez maski i distance zabavljaju, jedu, piju i plešu uz živu muziku, u subotu navečer u jednom zagrebačkom restoranu održana je ‘probna svadba’, kako bi se utvrdilo je li takva događanja šire zarazu, što će se znati za sedam dana kada će svi biti testirani.

Svadbu u restoranu Golf klubu Riverside, kao i poslovni domjenak-večeru dva dana ranije, organizirala je Nezavisna udruga ugostitelja, uz podršku Nacionalnog stožera civilne zaštite i HZJZ-a kao pilot projekt, kojim se pokušava i otvoriti mogućnost za otvaranje ugostiteljstva i ostalih industrija, uz poštivanje određenih uvjeta koje će definirati Stožer CZ.

Za razliku od domjenka prije dva dana, čiji su učesnici bili ranije vakcinisani protiv covida s dvije doze, na večerašnjoj ‘probnoj svadbi’ su bile zvanice (poznanici organizatora, ugostitelji i drugi) iz različitih skupina tj. oni koji su dva puta vakcinisani, oni koji su testirani dan ranije PCR testom te oni koji su unutar šest mjeseci preboljeli covid.

PROČITAJTE  Glumac Slavko Štimac završio u bolnici zbog korone

“Očekujemo kako će testovi za sedam dana pokazati da nema prijenosa zaraze i da rezultate testiranja objavi Stožer civilne zaštite, a ako će sve biti u redu vjerujemo da bi se i mjere za ugostiteljstvo, event i glazbenu industriju mogle popustiti”, kazala je predsjednica Nezavisne uduge ugostitelja Žakline Troskot.

Goste na svadbi zabavljao je bend Prava stvar, koji po riječima frontmena Dalibora Medvedca, postoji i svira 20 godina, a sada nisu nastupali od septembra 2020., i otkazano im je u oko godinu i više dana pandemije oko 50 svadbenih i drugih događanja. Zbog toga su im prihodi pali za oko 80 posto, i u pitanje došla egzistencija njihovih porodica jer neki od njih i nemaju druge poslove.

PROČITAJTE  Stravičan požar na Novom Beogradu: Vatra guta kompletno naselje!

Organizatori se nadaju da će sve proći dobro i da je i ovo ‘put povratka’ na slično onome prije pandemije.

Gosti su rekli da su uzbuđeni i sretni što su na tom događanju i što se mogu zabaviti nakon dugo vremena na takvom mjestu.Povezani postovi: