ZVIJEZDA HARRY POTTERA

Emma Watson ponovno ljubi: Nakon sina kontroverznog biznismena u vezi je s kolegom s faksa

Glumica Emma Watson viđena je na dejtu s misterioznim muškarcem u slastičarnici blizu Univerziteta Oxford, gdje je nedavno vanredno upisala magisterij koji završava usporedno s pretrpanim rasporedom snimanja. Par dana ranije, zvijezda serijala Harry Potter viđena je kako se s istim muškarcem ljubi na ulici, a znatiželjnim fanovima nije dugo trebalo da otkriju identitet Emminog odabranika.

Riječ je o studentu Kieranu Brownu, koji na istom fakultetu kao i glumica radi na doktoratu iz književnosti ekonomije 19. stoljeća. Izvor je za The Sun otkrio: "Emma studira kreativno pisanje, a njegov diplomski rad je o teoriji književnosti — tako da imaju mnogo toga za razgovarati."

Na snimci koja prikazuje novopečeni par, Emma - koja se prije otprilike godinu dana rastala od bivšeg dečka Brandona Greena, sina kontroverznog biznismena Sir Philipa - zaljubljeno gleda u svog kolegu s faksa. Zajedničko vrijeme proveli su uživajući u kolačima i razgovoru, prenosi Daily Mail.

Inače, Emma Watson jedna je od rijetkih holivudskih glumica koja je, uprkos slavi i činjenici da se financijski osigurala za cijeli života, posvetila svom akademskom obrazovanju. Paralelno s brojnim ulogama po kojima je znamo, Watson je 2014. godine diplomirala englesku književnost na prestižnom Univerzitetu Brown.

Te je godine imenovana ambasadoricom UN-a, a potom je pomogla pokrenuti UN Women kampanju HeForShe, koja se zalaže za ravnopravnost spolova. Osim Univerziteta Brown, u njezin se životopis upisao i Univerzitet Oxford, gdje je od malih nogu pohađala satove glume, a u tome joj se pridružio i ostatak mlade glumačke ekipe sa seta "Harryja Pottera".