Vijesti

Epilog nezapamćenih nereda u Mostaru: Privedeno 10 osoba, jedna teško povrijeđena

Deset osoba je uhapšeno nakon nereda koji su se sinoć dogodili nešto prije ponoći u Mostaru između dvije veće skupine osoba, a jedna je zbog težih tjelesnih ozljeda prebačena u SKB Mostar, potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

“U tuči je učestvovalo više huligana koji su koristili razne predmete poput palica, komada drveta i pirotehničkih sredstava. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske uprave Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor”, izjavio je Marić.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe “Ultrasi” Fudbalskog kluba Zrinjski, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala radi izazivanja nereda i fizičkog obračuna, nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe “Red armi”.

“Policijski službenici PU Mostar zajedno sa Centrom kriminalističke policije provode dalju operativnu istragu na terenu da utvrde identitet ostalih učesnika izazivanja nereda”, rekao je Marić.

Prema video-zapisima objavljenim na društvenim mrežama, primijećena je upotreba eksplozivnih sredstava, a letjele su i boce, te kamenice. Tokom sukoba prouzrokovana je šteta na imovini stanovništva.

Nadležni za sada ne raspolažu informacijom o broju povrijeđenih, a svi detalji će biti poznati tokom dana nakon, kada inspektori završe istragu.

Portal “Hercegovina info” javlja da se sukob dogodio u 23.30 časova kada je veća grupa mladića koja pripada navijačkoj grupi “Ultras” sa Nove gradske magistrale ušla u naselje Donja Mahala i napali manju grupu mladića koja je sjedila ispred tamošnje osnovne škole.

Takođe, incident je zabilježen na Lučkom mostu, te duž ulice Stari pazar.

Portal prenosi da su učesnici incidenta bacali kamenje, boce, baklje, a začula se i pucnjava.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare