Politika

Fadil Novalić na crnoj listi SAD

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić stavljen je na crnu listu SAD!

Kako je saopćeno iz Ministarstva finansija SAD, koje objavljuje sankcije, Novalić je sankcioniran zbog korupcije i podrivanja institucija BiH.

Ova uzdanica i ‘anker’ Bakira Izetbegovića koji ga naziva ekonomskim magom, u javnosti je ipak zapamćen po nizu afera i gafova, a najupečatljivija je afera ‘Respiratori’.

Pored toga, u fokusu stranaca bila je još jedna istraga koja se vodi protiv Novalića a tiče se kriminala u namjenskoj industriji o čemu je Raport već pisao.

SAD su objavile da je Novalić uvršten na crnu listu zbog zloupotrebe podataka penzionera. Poznati je to slučaj kada je Novalić iskoristio podatke penzionera kako bi im poslao pismo u kojem je hvalio sebe.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ibrahim
Ibrahim
1 mjesec

“Čega se pametan stidi, sa tim se budala ponosi” Tačno prije dvije godine (07.10.2020) podnesena je kaznena prijava kantonalnom tužilaštvu Sarajevo broj: T09 0 KTPO 0161393 20 protiv Krnjić Zijada direktora federalnog Zavoda (fonda) PIO/MIO koji je puki izvršilac naloga Fadila Novalića zbog zloupotrebe službenog položaja. Ekspert je izvršio smanjenje koeficijenata valorizacije utvrđenih u skladu sa članom 45 i 46 Zakona o PIO/MIO za cca 10% (stari zakon, na snazi do 01.03.2018. god.), čime je opljačkao penzionere penzionisane u periodu 2015-2018. godina, Sa navedenim zlodjeliom Faćo se pohvalio pismom penzionerima. Na isto zlodjelo poziva se Izetbegović hvaleći Faćiu-Čudotvorca kako je stabilizovao f. fond PIO/MIO. Obzirom na lakoću dokazivosti navedenog nadam se da će se i tužolaštvo probuditi i prestati da štiti kriminalce. Napominjem da su hiljade penzionera pokradene.