Puni Gas

FOTO Ferrari proizveo bolid iz Gran Turisma

Ferrari proizveo bolid iz Gran Turisma bolid sivi na crvenoj podlozi izgleda futuristički kao iz filma orividni krov znak Ferrarija

Ferrari proizveo bolid iz Gran Turisma i odlučio obilježiti 25. rođendan popularne videoigre na poseban način.

Digitalni Ferrarijev bolid Vision Gran Turismo ugledao je svjetlo dana. Jednosjed je to dramatičnog izgleda u kojem je sve podređeno performansama. A prototip je izložen sve do marta iduće godine u Ferrarijevom muzeju u Maranellu. Ako ga pak želite provozati, moći ćete od 23. decembra, kad Gran Turismo 7 dolazi na PlayStation.

Što su to Flavio Manzoni i Ferrari Centro Stile osmislili, teško je sažeti u nekoliko rečenica. Ima tu svega, od historijskih trkaćih bolida poput 330 P3 i 512 S. Pa sve do futurističkih detalja koji "redefiniraju stilski jezik kompanije", stoji u saopćenju.

Za razliku od konkurencije iz Porschea i Jaguara, u Ferrariju nisu odlučili imati čisto električni pogon. Centralno postavljen 3.0 V6 twin-turbo iz 296 GTB-a sada daje 1030 KS i 900 Nm, a na njega se nadovezuje hibridni pogon s tri elektromotora i ukupnih 326 KS. F1 tehnologija i pogon na sve točkove omogućavaju sprint do 100 km/h u manje od 2 sekunde, 200 km/h za manje od 5 sekundi i maksimalac od preko 350 km/h.

Ferrari proizveo bolid iz Gran Turisma bolid sivi na crvenoj podlozi izgleda futuristički kao iz filma orividni krov znak Ferrarija
Ferrari proizveo bolid iz Gran Turisma