Magazin

Gdje su u svijetu žene s najvećim, a gdje s najmanjim grudima? Bosanke završile na neslavnoj listi

Prema nedavnim statistikama “World Population Review”, žene u Sjedinjenim državama imaju najveće prirodne grudi na svijetu i nose u prosjeku nose C korpe. Odmah iza Amerikanki su Britanke koje su ovu bitku izgubile sa minimalnom razlikom.

Ostale zemlje koje su ušle u prvih pet su Venecuela, Kolumbija i Švedska. Prema anketi iz 2016. godine, četvrtina bijelih Amerikanki ima grudi koje teže u prosjeku 5,7 kilograma, piše The Sun.

Eh, sad jedna manje slavna lista:

Najmanje grudi imaju državljanke Švicarske. Drugo mjesto, pripalo je, a za mnoge vjerovatno i šokantno – Bosni i Hercegovini. “World Population Review” je na treće stavio, Australiju, dok začelje liste najmanjih grudi brane Gruzija i Kanada.

Prema podacima koje je 2019. godine objavio Healthline, prosječna veličina grudi dramatično se razlikuje od zemlje do zemlje. Istakli su da je bilo nevjeroatno teško odrediti konačni prosjek jer nemaju “univerzalno razumijevanje tačne veličine grudnjaka”, a za mnoge se žene je utvrđeno da uporno nose netačnu veličinu.

“Pokazalo se da mlade žene koje dolaze u SAD kao studentice na razmjeni imaju vrlo visoku učestalost mentalnih problema vezanih za njihovu sliku tijela i samopoštovanje. Dubinski intervjui sa studenticama na razmjeni otkrili su da je jedan od ključnih razloga taj što osjećaju tjeskobu kada shvate da su njihove grudi znatno manje od grudi američkih žena”, naveli su u časopisu “The Journal of Female Health Sciences”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare