Vijesti

Gordana Tadić istraživat će prijetnje Rajka Vasića da će minirati zgradu BHRT-a

Bivša glavna tužiteljica Tužilaštva BiH danas tužiteljica u Odjelu za terorizam Gordana Tadić istražit će prijetnje BHRT-u koje je objavio Rajko Vasić.

Ovo je potvrdio Damir Arnaut, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, koji je i podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg generalnog sekretara SNSD-a.

Podsjetimo Vasić je na Twitteru objavio da je spreman doći i minirati zgradu BHRT-a.

“BHRT opstanak ili propast? Ako vam je neprijatno, doći ću ja da je miniram”, naposao je Vasić.

Arnaut je danas kazao da je dobio poziv za saslušanje u FUP-u.

“Jutros sam u FUP-u dao izjavu u vezi krivične prijave. Nadam se da će ovo značiti konkretan poteze Tužilaštva. Menadžment BHRT i ja smo jedini koji smo podnijeli krivične prijave. Nadao sam se da ću iskaz dati ranije. Ohrabren sam da je postupak pokrenut. Obaviješten sam i da je postupajuća tužiteljica Gordana Tadić, to mi je nejasno jer je ona objavila da je na bolovanju. Nadam se da će tužilaštvo imati dovoljno profesionalne odgovornosti da shvate da bi ona trebala bit izuzeta i predmet dodijeljen drugom tužioca korištenjem sistema cms-a, a ne kako je ona radila”, rekao je Aranut.

Tadić je već duže na bolovanju, a nedavno su je SAD stavile na crnu listu jer je, kako su objavili, pogodovala svojim političkim mentorima i dodjeljivala predmete mimo tužilačkog CMS-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare