Sport

Gotovo je! Koeman je ponizio Miralema Pjanića kao niko do sad

Miralem Pjanić sasvim sigurno žali što je prošlo ljeto prešao u ekipu Barcelone. Taj transfer se činio kao prava stvar i kruna uspješn karijere bh. veznjaka, no stvari nsu se odvijale sasvim drugim tokom.

Pjanić je od dolaska u klub zapao u nemilost nizozemskog stručnjaka Ronalda Koemana. Pjanićev položaj u klubu je postao još teži kada je Miralem preko medija jasno poručio da nije zadovoljan klupom Barcelone i da smatra da ima svoje mjesto u prvom timu.

Bh. reprezentativac je nekoliko puta isticao da od Nizozemca traži samo priliku da pokaže ono što zna, no ta prilika nikada nije stigla.

“Zamolio bih ga da mi da šansu da odigram dvije ili tri utakmice u kontinuitetu. To je ono što svakom fudbaleru treba. Nastavljam raditi i čekam svoju šansu. Trener daje šansu mladim fudbalerima, to je odlično, ali vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u bitnim mečevima”, izjavio je svojevremeno Pjanić, no Koeman ga je u potpunosti izignorisao.

PROČITAJTE  Saudijci odabrali novog trenera Newcastlea, čeka se samo objava

Sada su u janost izašle i informacije da je Pjanić nedavno tražio razgovoru četiri oka sa Nizozemcem, ali ga je Koeman hladno odbio.

Nakon takvog poniženja Pjaniću je postalo jasno da više nema budućnosti u Barceloni i da je vrijeme da se okrene drugim opcijama.

Najviše interesa za dovođenje bh. veznjaka pokazali su Juventus, Inter i Chelsea, a ostaje da vidimo koju će opciju izabrati.Povezani postovi: