POSTOJI NESLAGANJE

Haaland ljut na Guardiolu, zbog ove izjave mogao bi napustiti City

Eduardo Inda, poznati španski novinar i urednik OKDiaria, tvrdi da bi Erling Haaland mogao napustiti Manchester City. Haaland je, navodno, ljut na trenera Pepa Guardiolu.

"Dobio sam informacije od ljudi bliskih Haalandu da postoji određeno neslaganje između njega i Guardiole. Pep je hvalio Lionela Messija prije dodjele Zlatne lopte i rekao da se Messijeva najgora sezona poklopila s Haalandovom najboljom. Ta fraza se nije svidjela Norvežaninu", navodi Inda i dodaje: "Tu se Haaland počeo distancirati od trenera. Očekivao je da će Guardiola reći da je Zlatnu loptu trebao osvojiti njegov igrač, a ne Messi."

Podsjetimo, Messi je nedavno osvojio svoju osmu Zlatnu loptu, a Haaland je završio drugi u poretku iako je vodio City do naslova u Engleskoj i Ligi prvaka. Haalanda se često povezuje s transferom u Real. Navodno postoji i klauzula u ugovoru sa Cityjem prema kojoj može otići iz kluba za određen iznos. Od dolaska u City je odigrao 71 utakmicu i zabio čak 69 golova.

"Klauzule u Erlingovom ugovoru? Samo Manchester City, Erling, njegov otac i ja znamo detalje. Drugi klubovi o tome ne znaju ništa. Niko osim nas ne zna šta piše u ugovoru", rekla je nedavno njegova agentica Rafaela Pimienta.