DOBIO STRAŠNE BATINE

Pogledajte video Usikovog šaketanja iz prvog reda. Fury izgleda kao da će pasti iz ringa

Oleksandr Usik postao je apsolutni svjetski prvak u boksu u teškoj kategoriji nakon pobjede nad Tysonom Furyjem. Ukrajinac je pobijedio Engleza nakon 12 rundi podijeljenom sudijskom odlukom. Presudila je deveta runda, u kojoj je Usik doslovno razbio Furyja.

Počelo je lijevim krošeom. Nejasno je kako je Fury zatim ostao na nogama

Pred njezin kraj Usik je lijevim krošeom strašno pogodio Furyja i onda svim silama navalio na Engleza. Desetak sekundi Usik je mlatio Furyja, koji je, onako velik, padao s konopaca na konopce, ljuljao se na ogradi, ali je nekako uspio ostati na nogama.

Sudija nije prekidao borbu, ali je onda ipak počeo odbrojavati Furyju, kojeg je spasilo zvono za kraj runde. Nikad u karijeri Fury nije dobio takve batine i od njih se do kraja nije više oporavio. Iako se očekivao totalni Usikov napad u desetoj rundi, on je izostao i Ukrajinac je iskontrolirao borbu do kraja.

Nova snimka prikazuje Furyja koji samo što na padne s ringa pod naletom Usikovih udaraca

I dok gornja snimka pokazuje borbu iz vizure klasične, televizijske kamere, pojavila se i ona koja djeluje impresivnije. Ta je napravljena iz perspektive gledatelja u prvom redu uz ring i gledajući iz tog kuta kako Usik baca gorostasnog Furyja po konopcima, čini se kao da će on svakog trena propasti kroz ogradu među gledatelje.

Dva suca bodovala su borbu 115:113 i 114:113 u korist Usika, dok je jedan sudac bodovao 114:113 u Furyjevu korist. Usik sad u karijeri ima omjer 22-0, a Fury je doživio prvi poraz u 36. borbi u karijeri. Revanš je u ugovoru za ovu borbu i trebao bi se održati u oktobru.