KAPLJICA VIŠKA

Pijanog Furyja zaštitari izveli iz kafića. Pao je i udario glavom u banderu

Oleksandr Usik je sredinom maja u borbi stoljeća u Rijadu podijeljenom sudijskom odlukom pobijedio Tysona Furyja i ujedinio sve titule u teškoj bokserskoj kategoriji. Dva suca bodovala su borbu 115:113 i 114:113 u korist Usika, dok je jedan sudac bodovao 114:113 u Furyjevu korist.

Sjajni borci dogovorili su se da će revanš biti 21. decembra u Saudijskoj Arabiji, a u međuvremenu su engleski mediji objavili snimke na kojima se vidi kako su dvojica zaštitara prošle sedmice izvukla Furyja iz kafića pod nazivom Nowhere u Morecambeu. Na prvom dijelu snimke vidljivo je kako su ga polako odveli do izlaznih vrata, dok je u drugom dijelu pao na koljena, pokušao ustati, a zatim, čini se, udario glavom u banderu.

The Sun piše kako je riječ o kafiću koji ima niske cijene pića te dodaje izjavu neimenovane osobe navodno bliske Furyju, koja tvrdi da bokser više od godinu dana nije pio alkohol. "Popio je malo više i nije se osjećao baš dobro", tvrdi neimenovana osoba, dok je žena čije ime također nije navedeno za Sun izjavila da je vidjela Furyja kako kleči na koljenima dok mu je glava na pločniku.