Vijesti

Hadžifejzović ‘oprao’ Milanovića: Stražnjicu čistimo papirom i vodom. Ti operi obraz izvinjenjem, ako ga imaš

Brojne su reakcije na odvratnu izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je poručio da BiH “prvo treba sapun prije nego što postane građanska država”.

U Centralnom dnevniku na Face TV-ju sinoć mu je brutalno odgovorio urednik Senad Hadžifejzović:

„Sačuvaj, Bože, ovu zemlju od peksine politike hrvatskog predsjednika i srpskog predsjednika. Nije nacionalizam, a ako i jeste, onda nije nacionalni nacionalizam već novinarski, sa argumentima i bosanski, nadnacionalni, naučno dokazan, u anketama svjetskih agencija dokazan – Bosanci, svi mi zajedno, bez obzira da li smo Bošnjaci, Srbi, Hrvati, građani, miješani, došljaci, kopilad iz miješanih brakova, vlasi, ćafiri, heretici, bogumili, krstjani, nevjernici i vjernici – mi smo, dokazano, naučno i istraživački, svi, najčistija nacija u Evropi – imamo najbolje, za nas normalne, higijenske navike. Je li ovo rasizam – čista nacija?

Da, rasizam na koji smo ponosni – jednostavno čisti smo i evropska nauka je to dokazala, da smo čisti rasisti. Jesmo li ljuti? Naravno! Šutimo decenijama na vaše zločine. Šutimo zbog ubijenih, više od 200.000 svih nas nabrojanih. Šutimo na činjenicu da nam je ubijeno više od 20.000 djece. Zarad mira, šutimo da je u Sarajevu ubijeno 12.500 nas nabrojanih. Šutimo zarad budućnosti na haške presude, udružene zločionačke poduhvate susjeda i komšija protiv ove mirne zemlje. Šutimo na genocid, šutimo što ste nam uništili živote, razjebali budućnost, srušili naša zajednička ognjišta, uništili našu kulturu kakvu nemate i niste nikada imali u vašim zemljama. Šutimo da imamo historiju, čistiju o vaših povijesti i istorija. Mi nikada nikog nismo napali, nikada nikome nismo uzeli ni pedalj zemlje, nikada nismo dolazili u vaše prostore da vam ubijamo djecu, silujemo žene, niti da vas pljačkama. I zato što šutimo, dobili smo što zaslužujemo.

Poruku, peksini smo, prljavi. Sram vas bilo, sram te bilo Zorane Milanoviću. Da si Hrvat, pravi, znao bi da je ova zemlja i njen glavni grad plakao za Vukovarom kad je pao. Gdje si ti bio kad je on pao? Da si pravi Hrvat, znao bi da su Hrvati prvi primili Bošnjake izbjeglice 1992. Da si pravi predsjednik, na toj emociji bi gradio odnose između dvije države i tri naroda. A ne bi upao u onu politiku koja je ovu zemlju razvalila. Politiku krvi, tla, vjere i nacionalizma.

Da si pravi predsjednik znao bi da ovi kojima preporučuješ sapun su navijali za Hrvatsku u nogometu u Rusiji. Zorane, procedura pranja, higijenska navika u nas, sapuna i parfema ide ovako. Obrišeš stražnjicu, možda na hrvatskom guzicu, papirom, ispereš vodom. Ako ti je to komplikovano, jednostavno se istuširaš. Tako se čisti stražnijica. Za čišćenje obraza, ne treba ti voda, sapun i parfem. Treba samo izvinjenje, ako si čovjek i ako imaš obraza. Ako imaš šta oprati”, poručio je Senad Hadžifejzović.Povezani postovi: