Vijesti

Hadžikadić: SDA u mostarskim džamijama besplatno dijeli svoj bilten Stav

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić na Facebooku je objavio video iz Mostara u kojem govori kako je danas u džamijama dijeljen predizborni materijal koalicije Sve za Mostar koju predvodi SDA.

„Džuma u Mostaru danas. Ista politička hutba u svim džematima. Vani se dijeli promotivni materijal jedne političke opcije. Do kada ćemo dozvoljavati da nam prljaju sve, čak i vjeru, da bi ostali na vlasti?“, napisao je Hadžikadić.

„Došao sam u Brankovac, dio Mostara. U džamiji hutba. Spominju se izbori i govori se kako treba izaći na njih. Međutim napolju dijele magazin Stav. Efendija u džamiji dva puta napominje da se može besplatno uzeti magazin. Inače košta 3 KM ali sada se dijeli besplatno. Stav promovira koaliciju Sve za Mostar koju vodi SDA. Unutra, svi članci promovišu kandidate te koalicije. Vjera i politika ne bi trebali da su zajedno nikada, u interesu građana, države i vjere”, navodi Hadžikadić u video.

Lider Platforme za progres ističe da vjerski poglavari moraju odgovarati zbog toga što su prodali vjeru politici.

“Za to trebaju da odgovaraju i najviši vrhovi vjerskih organizacija jer su dozvolili da se tako nešto proda dnevnoj politici. To nije u korist države, a ni u korist vjere”, poručio je Hadžikadić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare