ide u englesku

Hajduk prodao 16-godišnjaka i napravio najveći transfer u klupskoj historiji

Sa samo 16 godina i dva dana debitirao je u prvenstvenom dvoboju sa zagrebačkim Dinamom

Mladi hrvatski stoper, 16-godišnji Luka Vušković, postaje igrač engleskog Tottenhama u najvećem izlaznom transferu u historiji Hajduka, službeno je potvrdio splitski nogometni klub.

Dogovorom o transferu između Hajduka i engleskog premierligaša Luka postaje najskuplje plaćeni defanzivac u svojoj dobi u historiji. Službeno će za Tottenham biti registriran 2025. godine.

Sa samo 16 godina i dva dana debitirao je u prvenstvenom dvoboju sa zagrebačkim Dinamom.

Tri dana poslije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa i tako postao najmlađi strijelac u historiji Hajduka u službenim utakmicama.

Prema pisanjima medija, Tottenham će Hajduku platiti 11 miliona eura za mladog defanzivca.

"Prije svega želim se zahvaliti Hajduku što mi je omogućio ovo, trenerima koji su doprinijeli mom razvoju, ljudima iz Akademije, svim zaposlenicima kluba. Proteklih mjeseci bio sam svjestan interesa velikih klubova iz inozemstva te sam nastojao ostati na zemlji, trenirati i pripremati se za nove izazove.

Velika je čast vidjeti da je jedan klub poput Tottenhama pokazao takvu želju i uložio toliko truda kako bi doveo igrača mojih godina.

To me čini ponosnim, a svakako je i motiv da još jače radim na svom razvoju i daljnjem napretku kako bi što spremniji dočekao trenutak kada ću zaigrati za njihovu prvu momčad", rekao je Vušković.