novi nastavak

Impresivna ekipa za “Jurassic World 4”: Scarlett Johansson, Jonathan Bailey, Mahershala Ali…

Film Universal Picturesa "Jurassic World 4" trebao bi za snimanje koristiti lokacije na Tajlandu, kao i studije na Malti i Velikoj Britaniji.

Očekuje se da će u filmu u režiji Garetha Edwardsa, koju su producirali Steven Spielberg, Frank Marshall i Patrick Crowley, glumiti Scarlett Johansson, Jonathan Bailey, Manuel Garcia-Rulfo, Mahershala Ali, Rupert Friend, Luna Blaise i David Iacono.

Franšiza "Jurski park" započela je istoimenim filmom u režiji Spielberga 1993. godine.

Iznjedrila još dva nastavka - 1997. i 2001. godine. Također je dovela do novog dijela - "Svijet iz doba Jure" iz 2015. godine.

Sa scenarijem Davida Koeppa, novi film se reklamira kao "potpuno svjež snimak koji pokreće novu eru jure, nakon troje odraslih i tri tinejdžera koji su zaglavili na ostrvu."

Novi film je takođe označen kao "Jurassic World 4" i "Jurassic City".

Jednomjesečnu snimanje na Tajlandu potvrdio je generalni direktor Odjela za turizam zemlje Jaturon Phakdeewanit.

On je rekao da će se snimanje održati od 13. juna do 16. jula na lokacijama uključujući Bangkok, Trang, Phang Nga, Phuket i Chiang Mai.

Zvaničnik je rekao da se predviđa da će proizvodnja donijeti oko 18 miliona dolara ekonomske koristi za zemlju, kroz iznajmljivanje opreme, smještaj, iznajmljivanje mjesta, prijevoz i ketering.

Nejasno je koji će glumci biti na Tajlandu.