raport uočio problem

Internetska stranica Službenog lista BiH nije bila u funkciji

Internetska stranica Službenog lista Bosne i Hercegovine nije bila u funkciji.

S obzirom na to da se putem te stranice pružaju usluge i sa stranica Službenog lista FBiH te Službenog lista Kantona Sarajevo, nije bilo moguće pristupiti ni tim stranicama.

Raport je još jučer uočio probleme u pristupu stranicama službenih glasila u BiH.

U redakciji Službenog lista BiH tvrde da imaju tehničkih problema jer su od danas, 1. novembra, promijenili internet provajdera.

Nakon telefonskog upita Službenom listu BiH, za Raport su kazali da oni sami ne mogu utjecati na rješavanje problema, jer je za promjenu pristupnih podataka uzrokovanih promjenom provajdera nadležna institucija koja se bavi registracijom i administracijom internetskih domena.

S obzirom na to da u telefonskom razgovoru s nadležnima u Službenom listu BiH nismo dobili sve odgovore na naša pitanja, poslali smo im i pisani upit na koji čekamo odgovor.

Problemi s pristupom internetskim stranicama službenih glasila zabrinjavaju i institucije koje objavljuju akte u ovim glasilima, jer primjerice mnoge odluke stupaju na snagu danom objave ili nakon objave u službenim glasilima, a od jučer nije bilo nikakvih objava.

Iako je internetska stranica u međuvremenu proradila činjenica je da je i ovaj slučaj otkrio koliko je u BiH i naizgled jednostavan proces očigledno veliki problem.