slavni pjevač

Isplivali novi detalji u slučaju Timberlake. Oglasio se barmen

Je li sve samo nesporazum? Barmen podupire tvrdnju Justina Timberlakea da je popio samo jedno piće prije hapšenja.

Je li Justin Timberlake bio pijan kad ga je uhapsila policija ili je zaista samo popio jedno piće prije toga? Barmen njujorškog hotela u kojem je američki pjevač boravio prije incidenta rekao je za časopis People da je Timberlake s njim popio samo jedno piće prije nego što je napustio zgradu.

Time je potvrdio Timberlakeovu tvrdnju da je popio samo "martini". Drugi zaposlenik hotela također je rekao za list: "Ako je popio više, onda nije ovdje."

Timberlake je uhapšen malo nakon ponoći 18. jula 2024. na Long Islandu zbog vožnje pod utjecajem, potvrdila je policijska uprava Sag Harbora. Prema vlastitoj izjavi u policijskom ispitivanju, koja kruži medijima, Timberlake je doslovno izjavio:

"Popio sam martini i pratio prijatelje kući." Policajac u patroli primijetio je kako Timberlake ignorira znak stop u svom automobilu. Kada je zaustavio slavnog pjevača, prvo je primijetio njegove staklene i zakrvavljene oči.

Policijski izvještaj se nastavlja:

"Dah mu je snažno mirisao na alkoholno piće, nije mogao podijeliti pažnju, govorio je sporo, bio je nesiguran na nogama i loše je prošao sve standardizirane testove trijeznosti."

Timberlake, koji je trenutno na turneji, trebao bi se pojaviti pred sudom 26. jula. Tamo će se odlučiti kako dalje postupati u slučaju.

Advokat Justina Timberlakea, Edward Burke Jr., rekao je u izjavi za TMZ:

"Veselimo se snažnoj odbrani gospodina Timberlakea od ovih optužbi. Imat će mnogo toga za reći u pravo vrijeme."