Sport

Ispovijest šokiranog Hrvata: Na ovom turniru mogu igrati samo Hrvati!? A Bošnjaci su nam kupili i poklone…

Koliko je Bosna i Hercegovina zemlja paradoksa možemo se uvjeriti iz dana u dan, ali nas iznova iznenadi i šokira koliko podijeljeni možemo biti.

Tome u prilog svjedoči i ispovijest jednog momka na društvenoj mreži Reddit.

Ispovijest zbog koje se mnogi trebaju zapitati, a evo i zašto:

"Hrvat sam iz jednog gradića u središnjoj Bosni. Broj Hrvata i Bošnjaka je podjednak i svi se družimo međusobno bez ikakvih problema.

Nas 10-ak smo čuli da se igra malonogometni turnir u Lepenici te smo odlučili igrati. Pronašli smo sponzora, nabavili dresove… imali smo sve što je potrebno. Kad sam došao na teren zaustavio me organizator turnira da nabrojim članove ekipe. Krenuo sam nabrajati, sve je bilo u redu dok nisam rekao ime jednog momka koji je iz mješanog braka, ali ima bošnjačko prezime. Organizator me pogledao i rekao 'ovdje igraju samo Hrvati'. Stao sam, skroz se zbunio, ništa mi nije jasno. 10-ak minuta su drugi članovi moje ekipe pokušavali dokazati da je polu-hrvat i da može igrati. Ali, zašto neko ne može igrati obični nogometni turnir, na koji smo se došli zabaviti, samo zato što se taj neko ne zove Marko ili Ante?

S druge strane, u mom gradu se svake godine igra božićni turnir, ali može se prijaviti svatko, bez obzira na nacionalnost. U finalu je igrala bošnjačka ekipa protiv hrvatske ekipe. Da stvar bude bolja, bošnjačka ekipa je kupila poklone koje su podijelili djeci prije utakmice. Zar nije bolje da tako svi uživamo, popijemo pivo jedni s drugima poslije utakmice i da ne gledamo ko je ko?", napisao je na Redditu.