Sport

Ivković je u bolnici završio zbog infekcije koju je dobio od golubova

Smrt Dušana Ivkovića, legendarnog srbijanskog trenera i jednog od najboljih trenera Evrope, potresla da jutros regiju, klubove i lige u kojima je ostavio dubok trag. Emotivnim objavama od njega se oprostila Euroliga, ali i mnogi igrači koje je vodio i u čijim je karijerama ostavio trag.

Oprostio se od njega i Duško Vujošević otkrivši u razgovoru za Prvu srbijansku televiziju da su Ivkovićevi problemi zbog kojih je završio u bolnici posljedica uzgajanja golubova.

“Bio je monumentalan i fizički i svojim djelima. Nikako se nije očekivao njegov brzi odlazak. Bio sam upućen u njegove zdravstvene probleme vezane za njegovu strast i ljubav, golubarstvo, koje je podigao na neku drugu razinu, svjetsku. Kao i sve drugo što je radio. Od golubova je dobio neku infekciju i oštećenje pluća. Imao je problem s herpesom”, rekao je vidno utučeni Vujošević.

“On predstavlja dobar dio mog života kroz košarku. Pamtit ću ga po mnogim stvarima, ne želim nabrajati što je sve napravio u košarci. Bio je jaka i karizmatična ličnost koja je znala kako se postaviti, a ono što je napravio tokom života od njega će napraviti ime koje će se zauvijek pamtiti. Njegovo djelo će trajati”, dodao je.

“Srpska košarka ovim gubitkom postaje manje značajna nego što je bila. Bez obzira na godine, njegova mentalna i fizička snaga držala nas je u uvjerenju da će on pobijediti bolest. Manje smo snažni i manje veliki nego što smo bili prije ovog jutra”, zaključio je Vujošević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare