bbb

Iz grčkog zatvora pušteno još 16 dinamovaca

Kao i ostalima do sada i ovoj skupini ponuđena je te je i iskorištena novčana pomoć

Iz grčkih zatvora pušteno je na slobodu još 16 navijača Dinama, čime je ukupno oslobođen 91 hrvatski državljanin, priopćilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

"Sukladno informacijama koje je zaprimilo Veleposlanstvo RH u Atini, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana što čini ukupni broj od 91 hrvatskog državljana puštenog na slobodu", priopćio je MVEP, prenosi Hina.

Pripadnici Bad Blue Boysa (BBB) bili su u 14 zatvora širom Grčke od augusta zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atinskog kluba.

Kao i ostalima do sada i ovoj skupini ponuđena je te je i iskorištena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, a putni list izdan je za jednu osobu, dodaje MVEPRH.

U priopćenju ministarstvo navodi da je ponuđena također i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom na to da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača.

Početkom decembra svi zatvoreni BBB-ovci bili su ispitani na sudu, a prema grčkim medijima, bilo je podneseno ukupno 95 zahtjeva za puštanje na slobodu.

MVEP u svom priopćenju dodaje da će vlada putem Veleposlanstva RH u Atini i dalje pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima.