šesta epizoda The Last of Us scena iz serije
Pakleni Šund

Izašla je šesta epizoda serije The Last of Us koju je režirala Jasmila Žbanić

Bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić režirala je jednu od devet epizoda prve sezone hit serije The Last of Us. To je šesta epizoda planetarno popularne serije The Last of Us.

Riječ je šestoj epizodi, koja se od jučer može gledati na kanalu HBO. U njoj će, kako se može vidjeti u traileru, Joel i Ellie konačno stići do Tommyja.

“Serija je napravila dobar balans događaja iz videoigre i novih stvari. Pitala sam mnoge ljude koji su zaljubljeni u igru što očekuju. Većina je rekla emociju i atmosferu. Mislim da su kreatori i producenti serije The Last of Us upravo to i postigli. Kako sam velika obožavateljica serije ‘Game of Thrones’, bila sam oduševljena što ću raditi s Pedrom i Bellom. Oboje su raskošni glumci i uspjeli su, u epizodi koju sam režirala, pokazati puno. Epizoda je vrlo emotivna”, kazala je ranije Žbanić.

Holivudska produkcija složila se da Žbanić radi sa svojom stalnom direktoricom fotografije Christine A. Maier, koja je s redateljicom radila sve njezine filmove – od ‘Grbavice’ do ‘Quo vadis, Aida?’

Jasmila Žbanić doživjela je svjetsku slavu kada je njen film Quo vadis, Aida? bio nominiran za Oscara u kategoriji za najbolji strani film.

Što se serije The Last of Us tiče, jedan od tvoraca igre i producent serije Neil Druckman nedavno je otkrio da će snimati i drugu sezonu.

Serija ‘The Last of Us’ napravljena je po uzoru na istoimenu videoigricu, a prvu je epizodu pogledalo više od 4,7 miliona ljudi. U glavnim ulogama našli su se Pedro Pascal (47) kao Joel Miller i Bella Ramsey (19) u ulozi Ellie.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare