Vijesti

Izetbegović: Baralija nije donijela izbore u Mostar, ona ga je izdala

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović u razgovoru za “Hayat TV” govorio je o Mostaru, politici u BiH, izborima, visokom predstavniku u BiH.

Izbor gradonačelnika Mostara za SDA traje već deceniju, kazao je Izetbegović.

“Mi se jako dugo sa HDZ-om približavamo rješenju ovog pitanja. Da nije bilo međunarodne zajednice, gospodina (Salema) Marića i da ja na kraju nisam stavio na sto da ćemo razgovarati o izbornom zakonu. Ovaj ogroman napor se nažalost loše završio. Irma Baralija nije donijela izbore u Mostar, ona je izdala Mostar, onaj patriotski dio koji je patio i odvođen je u koncentracione logore. Naša stranka nije nimalo naivna, ona dobro zna kako HDZ radi i dobro su znali kada njih dvije Ćavara i Baralija ne daju glas, znale su šta će se desiti. Ovo je nažalost bila izdaja Mostara”, rekao je on.

Izetbegović je istaknuo da ne zna da li su iz Naše stranke bili iskreni kada su ponudili dogovor o rotirajućem gradonačelniku, te da ne može tvrditi da su Naša stranka i HDZ imali dogovor.

“Čudan je bio i kandidat Falatar i sve šta se dešavalo. Treba četvere oči otvoriti”, kazao je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare