Vijesti

Izetbegović: Kod nas je za 7 mjeseci umrlo ljudi koliko u Italiji za dan-dva. Mi smo našli način da odgovorimo

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon što je preležao koronu, krenuo je u predizbornu kampanju.

Sinoć je lider SDA bio u Jajcu i promovirao kandidate svoje stranke. Usput, se osvrnuo na trenutno stanje, posebno zbog pandemije koronavirusa.

Izetbegović je našu zemlju uperedio sa nekim velikim svjetskim ekonomijama i državama, te istakao da smo mi pronašli odgovor za krizu.

“Korona je pogodila cio svijet. U danu se u Italiji i Španiji umiralo po hiljadu, hiljadu i po ljudi. Neke zemlje su ostale bez desetina miliona radnih mjesta. I nas je pogodilo. Ali kod nas je za ovih sedam mjeseci umrlo koliko u Italiji za jedan dan ili za dva dana. Ali, mi smo se suprostavili, mi smo našli načina da odgovorimo. Izgubili smo 13.500 radnih mjesta, to je manje od 3 posto”, rekao je Izetbegović.

PROČITAJTE  Haos u vozu: Hrvat i prijatelj išli u Njemačku bez karte, lične i covid-potvrde. Bili su i pijani

Potom je govorio o rani

“2019. godina bila je najbolja godina u postdejtonskom periodu. Ja sam obećao 100.000 randih mjesta u 10 godina. U šest godina smo ih napravili 106.000. Preko toga dakle, mada su ismijavali to obećanje. I obećali smo da ćemo Federaciji načiniti najvećim gradilištem na Balkanu. Dakle, energetska infrastruktura, saobraćajna infrastruktura, aerodromi, termoelektrane, hidroelektrane…bili smo na tom putu i zaustavljeni smo”, rekao je predsjednik SDA.

Kaže da je stalo, ali nije zauvijek.

“Stiže vakcina za nekih 2,3 ili 4 mjeseca i vratit će se to. I ja hoću obećati, i po tome sam drugačiji političar. I obećavam, onako kako gradimo tunel Hranjen prema Goraždu, i onako kako smo ga izgradili prema Neumu i kako ćemo ga graditi između Konjica i Mostara, da ćemo napraviti tunel između Travnika i Jajca, da ćemo napraviti dobru brzu cestu i da ćete od Sarajeva do Jajaca, komfornom dobro, brzom cestom ili autopotem stizati za manje od sat. To vam ja danas obećavam”, naveo je Izetbegović.

PROČITAJTE  Zaključci rasprave Predstavničkog doma o stanju u rudnicima

Njegov govor pogledajte na ovom videu (zadnjih osam minuta).Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare