Film

James Cameron: Ne snimam film o tragediji s podmornicom, niti ću to ikad napraviti

James Cameron

James Cameron suočio se s lažnim glasinama da snima film o kobnoj imploziji turističke podmornice Titan u kojoj je poginulo svih petero ljudi tokom putovanja do olupine Titanica.

Holivudski reditelj, koji je 1997. režirao Oscarom nagrađeni film Titanic s Kate Winslet i Leonardom DiCapriom, u subotu je odbacio izvještaje da je uključen u razvoj filma OceanGatea. Na Twitteru je 68-godišnjak napisao: "Obično ne odgovaram na uvredljive glasine u medijima, ali sada moram."

"Nisam u razgovorima o filmu o OceanGateu niti ću ikada biti", napisao je. James Cameron, koji je 33 puta posjetio olupinu slavnog prekooceanskog broda, rekao je za ABC News da je bio "zapanjen sličnošću" tragedije podmornice Titan i potonuća Titanica 1912. godine.

Britanski pustolov Hamish Harding te otac i sin Shahzada i Sulejman Dawood poginuli su u turističkoj podmornici zajedno s izvršnim direktorom OceanGate Expeditions Stocktonom Rushom i francuskim državljaninom Paul-Henrijem Nargeoletom.

Titan je izgubio kontakt s pratećim brodom tijekom spuštanja 18. juna. Ostaci su pronađeni četiri dana kasnije, rasuti po morskom dnu oko 488 metara od pramca Titanica.